Опструктивна ноќна апнеја: Комерцијални возач на ризик?

Во оваа статија:

Ефектите на опструктивна ноќна апнеја (ОСА) за безбедност на камионски стана мошне спорно за Федерална управа Моторни оператор безбедност.
Возачите се збунети и загрижени за тоа што да се очекува во текот на нивниот ДОТ физички испит и како тоа ќе влијае на нивната CDL медицински сертификација.

FMCSA: она што во моментов се бараат За CDL Медицински Сертификација Во врска со апнеја при спиење?

Во времето на пишување на оваа статија, март 2010 година, на физички преглед ДОТ потребна за носители на возачките комерцијални вклучува само кратко испрашување во врска со ноќна апнеја. Испитувачи не се потребни за скрининг на состојбата доколку возачите одговорат дека тие се без симптоми. Сепак, овој сегашниот пристап е неефикасен доколку возачот намерно не ги откриваат клиничка дијагноза или намерно избегнува идентификувањето на овие знаци и симптоми за време на нивниот ДОТ физички преглед.

FMCSA: Идните упатства и правила на апнеја при спиење

Федералната администрација за автомобилскиот оператор безбедност се очекува наскоро да издаде повеќе експлицитни упатства за CDL медицинска потврда дека ќе ги зголеми значително барот на ДОТ физички скрининг и третман за опструктивна ноќна апнеја. Сепак - колку што е менување на правилата - на FMCSA сака да се потврди дека ноќна апнеја влијае на безбедноста камиони пред тие да ги промени правилата, која може да биде уште две или повеќе години е во тек.

Не сите страни се договорат за врската помеѓу ноќна апнеја и безбедност. Националниот одбор за безбедност е една од страните наведувајќи јасна врска меѓу спиење апнеа возачот и безбедност. Како одговор на загриженоста, Американската апнеја при спиење асоцијација, Trucking Асоцијации американскиот и FMCSA се ко-спонзори на национална конференција, апнеја при спиење & Trucking конференција 2010, во мај за ефект ноќна апнеја за камионџии.

Опструктивна ноќна апнеја загриженост за комерцијални Возачите

Замор е значајно прашање, а возачот поспаност е цитирано во голем број на фатални несреќи камион поврзани. Тековната загриженоста за безбедност на патиштата дека повеќето случаи на ноќна апнеја се неоткриени и може да е безбедносно прашање.

Како трговско возачот, вашата загриженост се од два вида: Вашиот живот и вашиот живот.

1. реперкусии спијам проблеми апнеја ќе го има врз вашиот живот.

Според сегашните CDL медицински ограничувања, возачите со умерена до тешка апнеја дека се меша со безбедно возење може да биде дисквалификуван за ДОТ медицински картичка доколку една држава-лиценцирани медицински испитувач одредува тие не треба да се вози. Комерцијални возачи, во целина, поддршка за безбедно возење. Што се однесува на некои е дека упатства и правила врз основа на еден фактор како БМИ или големината на вратот, ќе се создаде тестови спиењето кои ќе бидат скапи во долари и прекини, и каде што е ноќна апнеја не може да биде фактор.

2. последици кои не се лекува апнеја при спиење може да има, што доведе до опасни по живот здравствени проблеми.

Начинот на живот на комерцијални возачи води до повисока стапка на дебелината придонесува за повисока стапка на ноќна апнеја кај камионџии отколку во општата популација. Опструктивна ноќна апнеја е поврзана со зголемен ризик од кардиоваскуларни болести, мозочен удар, висок крвен притисок, аритмија, дијабетес, и спие лишени несреќи при возењето. Најсериозните компликација е тешка форма на конгестивна срцева слабост. Страдалниците апнеја при спиење, исто така, имаат 30% поголем ризик од срцев удар или прерана смрт отколку оние непроменета.

Опструктивна ноќна апнеја: Дали вие или Немаш ли тоа?

Луѓе може да страдаат од опструктивна ноќна апнеја со години и не знаат дека го имаат.

'Рчење, во комбинација со дебелината може да биде многу предвидливо на опструктивна ноќна апнеја ризик. Тоа, рече, дури и на најгласниот од snorers не можат да имаат дишење опструкција.

Знакот кој најмногу укажуваат на apneas сон се јавува кога грчењето запира. Ако грчењето и дишењето стоп додека градите и телото на лицето се обиде да дишеме, тоа е буквално опис на настанот наречен "апнеа. Кога почнува да дише повторно, постои обично длабока воздишка, а потоа продолжување на 'рчењето.

Како го препознаваме опструктивна ноќна апнеја симптомите?

 • Партнер за спиење може да бидат сведоци сте доживува тешкотии при дишењето додека сте легнати. Кај возрасните, пауза во дишењето треба да траат 10 секунди да се вреднува како апнеја. Клинички значајни нивоа на ноќна апнеја се дефинирани како пет или повеќе епизоди на час на апнеја.
 • Може да имате други здравствени проблеми како што се висок крвен притисок, дијабетес, аритмија, или кардиоваскуларни болести, за кои ноќна апнеја е фактор на ризик. Луѓето со дијабетес или "границата" дијабетес имаат поголем ризик да имаат опструктивна ноќна апнеја.
 • Вие може да се сомневаат дека ќе ја имаат, бидејќи сте доживеале немирен сон, а вие се чувствувате поспано дење часа. Ако сте имале овие симптоми за некое време можеби станаа условен до чувство на замор и не сфаќаат дека тие се поврзани со ноќна апнеја. Вие исто така може да има добивано и се користи за да го маскира симптомите со користење на стимуланси, како шеќер и кофеин.
Еве некои ноќна апнеја симптомите може да се признае:
 • Прекумерна 'рчење или шмркање
 • Немир или испрекинат сон
 • Работен ден поспаност
 • Прекумерно ноќно мокрење
 • Еректилна дисфункција
 • Хипертензија
 • Дијабетес
 • Пушач
 • Дебелината

Дебелина: Како може БМИ или вратот Големина влијае на вашата CDL Медицински сертификација?

Во 2008 година, здравје панел препорачува да преглед одбор на Медицинскиот дека CDL медицински сертификација биде условен врз основа на индексот на телесна маса (БМИ). БМИ е статистичка мерка која се споредува тежина и висина на една личност. И покрај тоа што, всушност, не се мери процентот на телесните масти, таа се користи за да се процени на здрава телесна тежина врз основа на висината на една личност. За повеќе информации за БМИ и висина тежина графикони, видете ја оваа статија на Википедија.

Панелот препорачува камионџии со БМИ од 30 или повисок, треба да се бара да се тестираат за ноќна апнеја. Тоа се уште не е јасно како строги критериуми FMCSA ќе даде БМИ во ДОТ физички процес на испитот во иднина.

Моментално флота сопствениците ги користат БМИ од 39 или повисок за скрининг и дисквалификува кандидатите возачот.

Други показатели на потенцијалните опструктивна ноќна апнеја се големината на вратот, зголемени крајници и голем обем на јазикот. Голем обем на вратот се мери на 16 инчи со жени, 17 инчи со мажите. Лица со ниски тонусот на мускулите и меките ткива околу дишните патишта (на пример, поради дебелината) и структуралните особини кои доведуваат до стеснет на дишните патишта, се изложени на висок ризик за опструктивна ноќна апнеја.

Висок БМИ или големи димензии вратот се индикатор за можно опструктивна ноќна апнеја. Дополнителни фактори кои предвидуваат опструктивна ноќна апнеја се дијабетес и висок крвен притисок. А возачот презентирање на комбинација од овие услови е веројатно да предизвика сомневање за апнеа при спиење и потребата за спиење студија со цел да го отфрли, да се заврши процесот на ДОТ физички испит за CDL медицински сертификација.

Како можете да бидете сигурни дека имате апнеја при спиење?

Ноќна апнеја се дијагностицира со тест за спиење во текот на ноќта се нарекува polysomnogram, или "спиење студија". Клинички значајни нивоа на ноќна апнеја се дефинирани како пет или повеќе епизоди на час на апнеја мери со polysomnogram.

Што е третман за опструктивна ноќна апнеја?

Во зависност од степенот на проблемот, тука се и некои работи што можеше да се обиде, да се ослободат и да спијам повеќе мирен ноќ.
 • Некои третмани вклучуваат промени во животниот стил, како што се избегнување на алкохол или мускулни релаксанти, губење на тежината, и одјавување од пушењето.
 • Многу луѓе имаат корист од спиење со покачена нивниот горен тело, како спие во регулируема облегалка.
 • Спиење на ваша страна, што е спротивно на спиење на грб, така, се препорачува како третман за ноќна апнеја.
 • Стоматолозите кои се специјализирани во опструктивна ноќна апнеа може да препише на различни видови на гласноговорници да се задржи на дишните патишта отворени во текот на спиењето.
 • Третманот се користат од страна на повеќето лекари е континуиран позитивен притисок во дишните патишта (CPAP) машина или на машината BiPAP. Помага на CPAP само вдишување, додека BiPAP се користи во повеќе сериозни случаи на вдишување и издишување.
 • Постојат, исто така, да се отстрани хируршки процедури и затегнете ткиво и да се прошири на дишните патишта.

Ако имате основано сомневање дека имате апнеја при спиење, тоа е препорачливо да го испита понатаму, посетете го вашиот лекар и да се направи тест за спиење ако е потребно. Опструктивна ноќна апнеја е медицинска состојба која може да има сериозни последици ако не се третира.

Можете да управувате со опструктивна ноќна апнеја и одржување на вашиот Комерцијални возачка дозвола!

Опструктивна ноќна апнеја не мора да ви дисквалификува за CDL медицински сертификација. Третман со CPAP машина и некои основни промени во животниот стил може да ви помогне да добие мирен сон и одржување на вашиот комерцијален возачка дозвола. Многу возачи кои претрпеле замор за долго време, а потоа беа дијагностицирани со апнеја при спиење и да се третираат, велат дека тие се чувствувам како нова личност, бидејќи тие биле на CPAP машина.

Комерцијални Возачите - Дали тебе во ризикот?

Вие може да се читањето на оваа статија, бидејќи сте загрижени за вашите средства за живот - како ноќна апнеа може да влијае на вашата CDL медицински сертификација и дека вашата CDL е во опасност.

Ако тоа е случај, тогаш треба да бидете загрижени за вашето здравје исто така - дека вашиот живот е во опасност.

Немате контрола во текот на претстојниот правила и прописи FMCSA да ја добиете вашата ДОТ медицински картон. Но, можете да управувате со вашето здравје, така што тие прописи не се проблем за вашата CDL.

Комерцијални возење е предизвик начин на живот. Ќе го контролираат начинот на кој живеете, или ќе управуваат со начинот на кој живеете, во рамките на своите ограничувања? Од знаејќи што се проблеми, може да се преземе акција за да го направи исходот различни, и помине вашиот ДОТ физички испит со извонредни резултати.


69 Responses Остави еден →

 1. Дот

  / 30 Јули 2015

  Мојот сопруг има ова, тој е со користење дека маска за неколку години и тој не може да се користи за тоа. Маската се што ќе му оневозможи добивање на било сон на сите! А маската е скапо. Сега знам зошто компаниите не можат да најдат луѓе да се вози. што треба да биде во добра здравствена состојба. Гледам зошто trucking индустрија се случува долу никој не сака да се вози камион. Ако тој не го користи маска не може да се вози и да се следат секој месец треба да имате толку многу часови на користење на таа ужасна неми маска!

 2. Сум се занимаваат со апнеја при спиење со години. Тоа е поголем проблем од повеќето луѓе реализира. Тоа е најдобро да се правилно тестира и да разговараат со вашиот лекар за тоа како да им помогне да го реши проблемот. Се со прекумерна тежина, јас сум се намали за околу 35 фунти и дека само по себе има направено голема разлика во тоа како јас спијам.

 3. Возач на камион Док

  / 2 ФЕВРУАРИ 2015

  Mongo
  Тука се голем број на статии за национални сајт кој ќе одговори на вашите прашања во оваа апнеја при спиење Скрининг прашање.

 4. Имам CDL и да работат во јавниот сектор, што се вози камион само за време на мојот 9 часа работа дневно време за градот во која живеам. Да, јас сум 6 "5" и тежат £ 280 (гранична од она што се вели во Док) и им било кажано дека треба да се губат телесната тежина или се направи тест на Апнеа но сум исто така слушнав дека овој закон е неуставен и е укинат, дали е ова вистина или не. Јас не можам да најдам информации за неа.
  GO Seahawks!
  Благодарение

 5. Возач на камион Док

  / 29 декември 2014 година

  Chris
  Не, апнеја скрининг не е пропис. Ова е многу неразбран тема која ја објасниме на нашиот блог во серија на апнеја при спиење статии.

 6. Крис Хејворд

  / 29 декември 2014 година

  Јас треба да добие мојата нова точка med картичка во следните 2 недели ми БМИ се над 35 и вратот е над 17. Јас се добие добра ноќ спијат 7+ часови и само се разбудам да пишам еднаш во текот на ноќта. Јас се 'рчи Наречен мојата примарна да прашам, ако тој веќе и нови ми испрати прашањето воздух за тест на спиењето. Се чувствувам добро одморен и можеше да заспие во текот на денот, ако се обиделе. Дали е задолжително да има тест АП сон со вашиот БМИ над 35,17+ вратот и над 40-годишна возраст? Или е тоа зависи од лекар. Јас работам во локално ископување. благодарение

 7. Возач на камион Док

  / 22 ДЕКЕМВРИ, 2014 година

  r
  Рене
  Лекарот може да се чита малку да се многу во насоките FMCSA. Ќе морам вашиот лекар во примарната завршат форма медицински порака за вас пред да се врати на испитувачот ДОТ. Тоа треба да се изјасни за ослободување дека постои соодветна согласност со CPAP и дека не постојат дополнителни знаци или симптоми. Вашата примарна може да бараат некои дополнителни тестови пред рака, само за да ги поддржи неговите откритија.

 8. Рене Пирсон

  / Декември 18, 2014

  Мојот сопруг отиде да го обноват својот CDL (тој е оператор на опрема за Ешли НФ), тој има опасен материјал индосамент, тој заврши TSA потребната документација (отпечатоци од прсти, итн). Ја има и ноќна апнеја, но била на CPAP машина за повеќе од 6 години. Кога овој услов да имаат спиење студија направено секоја година стапи на сила? Никој не знаеше на работа на ова ограничување. Цениме вашите совети. Благодарение - Рене '

 9. Вие не треба да мора да почека за да ви вози може да се следи од далечина. Исто така, гледам многу од луѓето се жалат на цената таму е компанија таму прави бесплатно тестирање OSA.
  Ние не треба да се скрши во обид да ги одржуваме нашите FEDMED картички.

 10. Возач на камион Док

  / 13 септември 2014

  DW
  Откако ќе покаже почитување и на единицата се бира во за вас, треба да се добие од 30 до 60 ден картичка, за да те вози, но сите инволвирани страни сакаат да се види како ќе се направи на подолг рок.
  По краткиот картичка треба да се добие остатокот од вашиот една година картичка.
  Од оваа точка на вашата здравствена картичка ќе биде за една година и ќе треба да се има вашата форма медицински ослободување заврши до вашиот лекар во примарната сториле тоа пред секој нов ДОТ испит.

 11. Јас сум возач на камион неодамна дијагностициран со лесна ноќна апнеја. Во моментов сум на работа. Само што почнав мојата CPAP машина. Гледам однесуваат лекар во една недела ... 10 дена во машината. Ако сум во согласност и се чини дека за да се провери во ред, колку долго ќе треба да сум од работа? Јас сум со седиште во Ајова. Други здравствени услови се добри. Јас сум бил OTR за 25 години.

 12. Возач на камион Док

  / 5 август 2014 година

  Lori
  Ви благодариме за вашиот коментар.
  За повеќе информации за оваа ноќна апнеја прашање во национал нашата веб страница - ДОТ просторно ЛЕКАРИ ноќна апнеја

 13. Мојот сопруг е возење тракторска приколка 33 години без инциденти или ништо. Чиста МВР.

  Тој е дебелите и тој ги имаат хипертензија, но се контролира со лекови. Тој не 'рчи, но не претерано. Тој не престанува да дише ниту пак им се шмрка. Тој е локален возач. Тој е многу загрижен за неговата егзистенција, бидејќи на оваа нова апнеја при спиење договор.

  Замор од возачите, во најголем дел, не се должи на ноќна апнеја. Нејзините должи на часови кои тие се потребни за да се вози. Ако тие ќе се намали до 60 часа по работното време на возачите нема да има во близина на несреќи предизвикани од спиење. 70 часа е премногу, а сега тие сакаат да се Џек нагоре до 82? Добие вистински !!! Зборува за фатални несреќи тогаш!

  Верувам дека возачите кои имаат управувано за многу години без какви било инциденти треба да бидат изземени од ова лудило. Тие треба да бидат "grandfathered" во. Владата прави доволно пари од камионџии и сите други. Зошто се тие издвојувајќи камионџии? Зошто да не се луѓето кои го водат редовна четири тркала возила, воз оператори и воздух авион пилоти?

  Претпоставувам дека на возачите кои се преземени нивните CDLs од нив треба да се регистрирате за попреченост и имаат влада ги плати. Постојат голем број на возачи, кои не можат да си дозволат да ги преземат овие тестови и не може да се добие уште една работа, бидејќи тоа е сите тие знаат се вози камион. Значи, ако имате апнеја при спиење, претпоставувам дека ќе бидат квалификувани за попреченост.

 14. Возач на камион Док

  / 23. јули 2014 година

  Chris
  Звучи како скокаат наоколу или полошо.
  Ви препорачуваме да пребарувате на веб FMCSA и се обидуваат да влезат во конфликт со твоето минато испитувачот. Постои начин да се спречи ова, но ќе мора да го иницира. Тоа нема да биде лесно. FMCSA знае дека постои проблем, но ќе треба да направите некои пребарување да го најдете. Добрата вест е, на FMCSA ќе бидат корисни, но откако ќе се дојде до фаза на решавање на конфликтот.
  За повеќе информации за оваа апнеја при спиење прашање видите блог постови на други нашата веб-страница.
  Објавете ја вашата коментар во врска со нашата FAQ - Спиење форум нарушувања. Тоа ќе биде корисно за другите возачи.

 15. Крис говедар

  / 23. јули 2014 година

  Јас сум бил надвор од служба за три недели поради реклама .ot лекарската дијагноза на спиење apnia .. само добив резултати од студијата за спиење. Јас помина без apnia. погоди што. имам hypoxamia. мора да остане на oxigen за уште една недела за да ги задоволи кретену лекар дека мојата крв нивоа oxtgen се до бурмут .. Што измама ... БМИ е добра крв presure совршен didnt измери мојот врат сум јас само кретен се одбиени околу

 16. Возач на камион Док

  / 31 март, 2014 година

  Rolando
  Звучи на мене како на кандидира наоколу. Ако сте биле дијагностицирани со апнеја при спиење, освен ако не е некој вид на политиката на компанијата, не постои никаква реална временска рамка за ограничување на вашето возење. Тоа е убаво да се имаат на резултатите од тестот во рака, но ќе треба да се прилагоди на маска и машина. Јас би да дознаете дали тоа е политика на компанијата, бидејќи тоа не е политика ДОТ.

 17. Роландо ESCALANTE

  / 29 МАРТ 2014 година

  Океј DOC IM случува преку овој TREAMENT на опструктивна ноќна апнеја, причина јас само да дознаете дека тоа го ... но она што јас не го разбираат е дека јас се чувствувам јас добие GOODNITE спиење секоја Nite, јас воопшто не се чувствувате поспано во текот на денот, мои крвен притисок е речиси совршен, не im DIEVITIC или други проблеми, па јас се без работа па еден месец сега ПРИЧИНАТА НА THIS..GOT писмо од директорот на SLEEP МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТАР N УШТЕ мојата компанија DIDNT Дозволете ми да се вратам на моето работа без да се тестираат еден 14DAY СО CPAP ... Моето прашање .. е распространување табела ЗА ОВАА N би можел воопшто да се врати на работа N мојот шеф, не земајќи го писмото на мојот лекар ПРАВНИ

 18. Џон долина

  / 21 Март 2014

  Јас сум currentky студирање за мојата класа C CDL во Њујорк, но јас само дознав за прашањето на апнеја при спиење, како јас треба Beeb mmmmmr

 19. Возач на камион Док

  / 15 август 2013

  Iowa Возач

  И сè што можам да кажам за ова е испитувачот ДОТ прави она што тој верува дека е точна.

  Закон не е регулирано во врска со големината на вратот и ноќна апнеја, постојат упатства во врска со ова прашање. Во повеќето случаи, треба да има повеќе од едно нешто се случува со вас за да се движат на испитувачот ДОТ да се направи мерење на вратот и ги базираат на потребата за спиење студија.

  Ако може да се провери со уште еден испитувач, тој може да имаат подобро разбирање на правилата, regs, и упатства. Се надеваат дека ова може да помогне. Благодарам за прашањето. Возач на камион Док

  Оставете Одговор